Jesi li treking manijak?

Već ste se zarazili trekingom? Ako niste, sad ste na dobrom putu. Za bavljenje trekingom postoje pravila, naglasak je na jednostavnim smjernicama. To je sport koji se lako kombinira s ostalim sportovima, koji je dostupan svima, to su razlozi zbog kojih su se mnogi zarazili ovim sportom. Uz treking lako možete kombinirati i neki drugi, vama omiljeni, hobi. Na primjer, treking je u savršenom skladu s fotografiranjem jer je, u tom sportu, osnovni cilj vidjeti što više prirodnih ljepota, ruralnih krajolika i pitoresknih mjesta, sela i gradova koje možete zabilježiti i arhivirati svojim fotoaparatom.

Trekeri žive za trenutke godišnjeg odmora, tada uzimaju ruksak, šatore, opremu i osnovne namirnice, upućuju se u prirodu i čekaju utrku.

Sigurno se velika većina vas okušala u nekom natjecateljskom sportu, svidjet će vam što je u trekingu natjecanje u drugom planu, trekking competitionmjesto pobjednika ili gubitnika je u drugome planu, nema sudaca ni nepravednih odluka. Bitna je orijentacija u prirodi, bitno je doći od točke a do točke b a nitko neće osuditi onoga koji odustane. Ovaj sport je kao stvoren za druženje vikendom, za stare i mlade je, uključuje šumu i prirodu, zdrav je. Sve ovo su razlozi zbog kojih postajemo zaljubljenici u ovaj sport.

Uoči svoje prve utrke dobit ćete zemljopisnu kartu na kojoj će biti ucrtane kontrolne točke. Kako ne bi bili diskvalificirani morate obići sve kontrolne točke ucrtane na karti. Sve to skupa činit će vam se jako zanimljivo tako da ćete nakon prve utrke sudjelovati u još puno utrka kasnije.

Nekada su orijentacijske tehnike bitnije od same brzine kojom trčite/hodate. Orijentacija će vam puno puta pomoći ukoliko niste baš najbrži trkač. Treking nije ekstremni sport, neće vas obuzeti adrenalin, nećete ugroziti svoj ili tuđi život, treking je avantura, treking se pamti. To je miran sport koji opušta i baš zbog toga ćete ga zavoljeti.